De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten.
Maak je reis naar Marrakesh compleet met de playlist ‘A Rooftop in Marrakesh’ op Spotify.
LUISTER HIER
Harira soep Soep op basis van smaakvolle linzen en romige kikkererwten gecombineerd met rijpe tomaten en kruidige specerijen. Afgetopt met een garnituur van peterselie en selderijblaadjes. Ingrediënten: linzen, kikkererwten, tomaten, uien, knoflook, olijfolie, koriander, blad-peterselie, gemberpoeder, kurkuma, tomatenpuree, bloem, water, citroen Allergenen: gluten, selderij
Koude shorba soep Deze frisse wortel-sinaasappelsoep, op basis van linzen wordt koud geserveerd. De soep wordt afgetopt met een garnituur van gefrituurde muntblaadjes en geroosterde sesam. Ingrediënten: wortel, sinaasappelsap, verse gember, citroensap, munt, koriander Allergenen: gluten, selderij
Spinazie-fetadip In deze dip op basis van baba ganoush worden de smaken van aubergine, spinazie en ziltige feta gecombineerd tot een romige smaaksensatie. Ingrediënten: aubergine, paprika, zwarte sesam, spinazie, feta Allergenen: gluten, lactose, sesamzaad, kan ei bevatten, kan lupine bevatten
Rode bietenhummus De combinatie van zoete bieten en romige kikkererwten, maken van deze dip een kleurrijk en smaakvol geheel. Afgemaakt met platte peterselie voor een extra kruidige smaak. Ingrediënten: kikkererwten, rode biet, platte peterselie Allergenen: gluten, lactose, sesamzaad, kan ei bevatten, kan lupine bevatten
Libanese Moutabel Deze spicy dip zal je smaakpapillen verrassen. Gemaakt van aubergine en groene peper. Ingrediënten: aubergine, groene peper Allergenen: gluten, lactose, sesamzaad, kan ei bevatten, kan lupine bevatten
Geroosterde kikkererwten In olijfolie geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met knoflook, kaneel en komijn. Lekker al een knapperig snackje tussendoor. Ingrediënten: kikkererwten, knoflook, olijfolie, kukurma, paprikapoeder, kaneel, komijn
Harcha Heerlijk Marokkaans panbrood op basis van griesmeel. Dit brood is lekker krokant van buiten en luchtig zacht van binnen. Ingrediënten: griesmeel, suiker, bakpoeder, roomboter, melk Allergenen:gluten, lactose, sesamzaad, kan ei bevatten, kan lupine bevatten
Bulgursalade Bulgur is een tarwemengsel met een notige smaak, die perfect combineert met het zuur van de granaatappel en het bittertje van grapefruit. Voor een frisse toon voegen we munt en peterselie toe. Ingrediënten: bulgur, granaatappel, grapefruit, munt, peterselie, peper, zout Allergenen: gluten, sulfiet
Fregola salade Fregola pasta wordt ook wel parel couscous genoemd. Deze bolletjes worden gemaakt van tarwedeeg en worden gestoomd en gedroogd. Wij combineerden deze zachte parels met tomaat, ingelegde rode ui, komkommer, geroosterde kikkererwten munt en bladselderij. Ingrediënten: fregola, tomaat, rode ui, sushi azijn, komkommer, kikkererwten, olijfolie, munt, peterselie, appelvinaigrette Allergenen: gluten, ei, lactose
Chicken Kabsa Een magisch traditioneel Arabisch rijstgerecht op basis van in masalakruiden, kaneel en komijn gemarineerde geroosterde kip met een saus van tomaat, rozijnen, peterselie en gezouten citroen. Deze romige saus wordt geserveerd in combinatie met volkorenrijst. Ingrediënten: kip, masala, kaneel, komijn, tomatensaus, rozijnen, peterselie, citroen, olijfolie, volkoren rijst, zout Allergenen: noten
Imam Bayildi Een kruidig gerecht op gemaakt van plakken geroosterde aubergine met een chermoula van rode ui, linzen, tomaat, komijn, gerookt paprikapoeder en geroosterde amandel. We serveren de aubergines met een saus van yoghurt en tahini. Ingrediënten: aubergine, olijfolie, rode ui, linzen, tomaat, komijn, paprikapoeder, amandelen, yoghurt, tahinipasta, volkoren rijst Allergenen: noten, lactose, sesam