Een de meest veelzijdige keukens ter wereld is die van Indonesië. Het land, telt 16000 eilanden en vele eilanden hebben hun eigen recepten die met specifieke kruiden bereid worden. In deze keuken vind je ook invloeden terug uit de Chinese, Indiase, Arabische en Nederlandse keuken. Vaak bestaat de basis uit rijst dat wordt aangevuld met een groentegerecht (sajoer) en een vlees- of visgerecht. Ook vind je veel vegetarische alternatieven als tempé en tofu terug in deze veelzijdige keuken. We verrassen je met de veelzijdige smaaksensaties van de Indonesische keuken! Tasty travels!
Maak je reis naar Denpasar compleet met de playlist “Denpasar” op Spotify.
LUISTER HIER
Soto soep Een goedgevulde heldere soep op basis van soto boemboe met zachte kippendij en mihoen. Voor een knapperige bite voegen we taugé, prijs en gebakken uitjes toe. En natuurlijk het kenmerkende eitje. Ingrediënten: soto boemboe, ei, prei, taugé, selderij, kip, ui, water, mihoen *Allergenen: *gluten, schaaldieren, ei, selderij
Kelor Mesanten Deze soep op basis van kippenbouillon en kokosmelk is op smaak gebracht met gember, kurkuma en trasi. Voor een pittige bite voegen we rode paper toe. We toppen de soep af met verse basilicum. Ingrediënten: kokosmelk, kippenbouillon, basilicum, rode ui, rode peper, gember, knoflook, kurkuma, trasi *Allergenen: *gluten, schaaldieren, ei, lactose
Gado Gado Dit gerecht zit boordevol haricots verts, taugé, witte kool en aardappeltjes. Daaroverheen een saus van pinda’s en kokosmelk, die op smaak is gebracht met sambal badjak en bruine suiker. Ingrediënten: witte kool, taugé, aardappel, haricots verts, tahoe, komkommer, ei, pindasaus, sambal badjak, ketjap, suiker, kokosmelk Allergenen: gluten, schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, sulfiet, lupine
Noodle salade In deze vegan salade van eiernoedels zitten de heerlijkste groenten zoals peultjes, paprika, taugé en bosui. Een handje koriander zorgt voor die typische Aziatische smaak. Ingrediënten: peulen, taugé, bosui, paprika, limoen, mayonaise (vegan) eiernoedels, koriander Allergenen: gluten, ei, soja
Saté Ajam Malse kipsaté gemarineerd in zoete ketjap en sambal badjak. We strooien er verse bosui en gebakken uitjes overheen. Gewoon altijd lekker! Ingrediënten: kip, bosui, gebakken ui, ketjap, sambal badjak, ui Allergenen: gluten, schaaldieren, soja, mosterd, sulfiet
Gebakken rijst De basis van de Indonesische keuken. Zachte Basmati rijst, met knapperige verse groenten, knoflook, trasi en ketjap. Ingrediënten: basmati rijst, nasi groenten, trasi, rode peper, knoflook, ui, abc ketjap Allergenen: schaaldieren, soja, mosterd, sulfiet
Sajoer boontjes Verse sperzieboontjes op smaak gebracht met sajoer specerijen. Ingrediënten: *sperzieboontjes, sajoer boemboe *Allergenen: gluten, schaaldieren, soja, selderij
Ajam Kecap In boemboe ketjap gemarineerde malse kippendij Ingrediënten: kippendij, kecap boemboe Allergenen: gluten, ei, pinda, soja, lactose, selderij, mosterd
Daging Rendang Langzaam gegaarde runderpoulet op smaak gebracht met boemboe rendang en ui. Ingrediënten: *rundvlees, ui, rendang boemboe *Allergenen: gluten, soja, lactose, selderij
Sambal Goreng Telor Ze zijn onmisbaar in de Indonesische keuken. Pittige eieren die op smaak gebracht zijn met boemboe goreng en sambal. Ingrediënten: ei, sambal goreng boemboe *Allergenen: *gluten, schaaldieren, ei, soja, sulfiet
Ajam Bali Balinese saté gemarineerd in boemboe Bali en afgetopt met geroosterde cashewnootjes en verse bosui. Ingrediënten: kippendij, Bali boemboe, water, bosui, cashewnoten Allergenen: gluten, schaaldieren, ei, vis, soja, noten
Kroket van Rendang Knapperige kroketjes gevuld met een lichtpittige vulling van rendang, pindakaas, bosui en sambal. Voor een extra crunch garneren we ze af met gebakken uitjes. Ingrediënten: Indische rendangkroket, pindakaas, ketjap, bosui, sambal, gebakken ui Allergenen: gluten, schaaldieren, vis, pinda, soja, lactose, sulfiet, lupine
Spekkoek Dunne laagjes cake die gekleurd zijn door witte en bruine suiker. Een zacht zoete afsluiter. Ingrediënten: spekkoek Allergenen: gluten, ei, lactose
DRINKS Jamu Kunyit Een fris kruidenwater met een vleugje kurkuma, witte peper en honing. Voor een frisse touch voegen we een paar druppels citroen en kokosolie toe. Ingrediënten: kurkuma, water, citroen, honing, witte peper, kokosolie
Teh Botol Earl Grey blaadjes en kaneel zorgen voor de kruidige smaak van deze drank. Tonen van limoen, citroen, gember en munt zorgen voor een extra tropische verrassing. Ingrediënten: Earl Grey thee, water, kaneel, citroengras, gember, limoen, citroen, munt