BOMBAY

GA MEE OP REIS NAAR BOMBAY

Het grote land India is vele verschillende keukens rijk. De verscheidenheid aan ethische, maatschappelijke en religieuze bevolkingsgroepen zijn vertegenwoordigd in deze kleurrijke keuken. Er zijn veel verschillen, maar ook veel overeenkomsten. Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen en groenten. De gerechten worden op smaak gebracht met de meest intense specerijen en verse kruiden, die tot masala’s gemalen worden. Geniet van al het lekkers wat deze kruidige keuken te bieden heeft!

BOMBAY PLAYLIST

Maak je reis naar Bombay compleet met de playlist “Bombay Songs”op Spotify.

LUISTER HIER

BOMBAY MENU

soep

Indiase Dahlsoep
Deze stevige soep, op basis van linzen en tomaat, is op smaak gebracht met komijn en peterselie. Eet met luchtig naanbrood en top af met een heerlijke dikke yoghurt.
Ingrediënten: linzen, tomaat, komijn, rode ui, water, peterselie, Griekse yoghurt, naanbrood
Allergenen: gluten, lactose, selderij

Indiase pompoensoep
Rode curry geeft deze soep, op basis van pompoen, een heerlijke zacht pittige smaakt. Voor een frisse twist top je deze soep af met dikke yoghurt en peterselie.
Ingrediënten: pompoen, water, yoghurt, peterselie, naandbrood, red curry
Allergenen: gluten, lactose

salade

Kachumber salade
Frisse salade van tomaat, komkommer, munt en gezouten citroen. Voor een pittige twist voegden we chili flakes toe.
Ingrediënten: tomaat, rode ui, komkommer, citroen, chili flakes, munt
Allergenen: X

Chana chaat salade
De zachte smaak van kikkererwten combineren we met frisse granaatappel, tomaat, rode ui en munt. Heerlijk op een luchtige papadum!
Ingrediënten: kikkererwten, granaatappel, tomaat, munt, peterselie, rode ui, papadums
Allergenen: gluten

hoofd

Butter chicken
In dit gerecht combineren we zachte Basmati rijst met een heerlijke masala met kippendij, rozijnen en cashewnoten. In dit kruidige gerecht proef je tonen van kaneel, komijn, koriander en voor een frisse touch een vleugje limoen.
Ingrediënten: kip, masalakruiden, kaneel, komijn, tomatensaus, rozijnen, koriander, cashewnoten, zonnebloemolie, Basmati rijst, water, limoen, naanbrood
*Allergenen: gluten, noten

Massaman curry
Een heerlijke curry boordevol groenten zoals aubergine, broccoli, peultjes en zoete aardappel. Combineer deze curry met Basmati rijst en gebruik hem als dip op een versgebakken naanbrood. Een schep dikke yoghurt maakt dit gerecht helemaal af.
Ingrediënten: aubergine, broccoli, peultjes, zoete aardappel, Basmati rijst, water, limoen, koriander, yoghurt, gele curry pasta, kokosmelk, naanbrood
Allergenen: gluten, mosterd, soja

dessert

Kokos mango makroon
Een lekkere zoete afsluiter met kokos en plakjes gedroogde mango.
Ingrediënten: kokoskoek, mango
Allergenen: gluten, lactose